Απολύμανση Νερού

Στις περισσότερες περιπτώσεις η απολύμανση του νερού επιβάλλεται ώστε να εξαλείψουμε τους μικροοργανισμούς με τους οποίους είναι επιβαρυμένο, πριν το χρησιμοποιήσουμε. Η ANALYSIS VITA προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις απολύμανσης νερού χρησιμοποιώντας τις παρακάτω μεθόδους.

Λάμπες Υπεριώδους Ακτινοβολίας (UV)

Η βασική αρχή λειτουργίας τους είναι γνωστή εδώ και εκατό χρόνια περίπου. Τα τελευταία χρόνια όμως, με τη χρήση τεχνολογικά εξελιγμένων υλικών, η απόδοση των συγκεκριμένων συσκευών έχει ανέβει κατακόρυφα και η χρήση τους είναι πλέον εξαιρετικά διαδεδομένη, ξεκινώντας από οικιακό και φτάνοντας σε βιομηχανικό επίπεδο.

Στις λάμπες UV το νερό περνάει κατά μήκος ενός λαμπτήρα. Η ακτινοβολία ενεργοποιεί μια φωτοχημική, ενδομοριακή αντίδραση σε μήκος κύματος 253.7 nm, με αποτέλεσμα να γίνεται διάσπαση της μεμβράνης του κυττάρου, καθώς και των DNA και RNA.

Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει αναπαραγωγή των μικροοργανισμών, που μοιραία οδηγούνται στην καταστροφή. Ανάλογη με την ποσότητα της απορροφούμενης ενέργειας είναι και η απολυμαντική ικανότητα κάθε συσκευής. Για το λόγο αυτό ο μέγιστος χρόνος παραμονής εντός της μονάδας είναι επιθυμητός. Δεδομένου ότι η αρχή λειτουργίας του είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο, οι φυσικοχημικές παράμετροι του νερού (PH, αγωγιμότητα, REDOX, γεύση, οσμή) παραμένουν αναλλοίωτες.

Ο λαμπτήρας προστατεύεται από την ψύξη και από το νερό από ένα σωλήνα χαλαζία. Έτσι η αντικατάσταση του λαμπτήρα γίνεται εύκολα και χωρίς να χρειάζεται να αδειάσουμε το νερό από το σύστημα. Το ίδιο απλά αφαιρείται και καθαρίζεται ή αντικαθίσταται και ο χαλαζιακός σωλήνας.

Οι μονάδες απολύμανσης UV της ANALYSIS VITA έχουν δυνατότητες απολύμανσης που ξεκινούν από 200 λίτρα και ξεπερνούν τα 5.000 λίτρα ανά ώρα.

Τομή λάμπας UV
Συσκευή απολύμανσης νερού με υπεριώδη ακτινοβολία UV.
Ειδική διάταξη επεξεργασίας νερού με αντίστροφη όσμωση, ρητίνη απονιτροπίησης και λάμπα UV για απολύμανση του παραγόμενου νερού.

Διατάξεις Χλωρίωσης

Η χλωρίωση επιτυγχάνεται με προσθήκη χλωρίου ή χλωροπαραγώγων στο νερό με τη χρήση δοσομετρικών αντλιών. Οι δοσομετρικές αντλίες είναι ρυθμισμένες να εκχύουν μικροποσότητες χλωρίου στο νερό ανά συγκεκριμένη ποσότητα νερού ή ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Οι διατάξεις χλωρίωσης της ANALYSIS VITA δύναται να εξοπλιστούν με όργανα μέτρησης, πίνακα ελέγχου, ενσωματωμένο PLC και σύνδεση BMS ώστε να είναι πλήρως αυτοματοποιημένες και να δίνουν τη δυνατότητα χειρισμού από απόσταση (παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, ειδοποιήσεις (alarms), έλεγχος και προγραμματισμός). Οι προαναφερόμενες μονάδες συνοδεύονται από αναλυτικά βιβλία οδηγιών και είναι φιλικές προς το χρήστη. Επίσης είναι δυνατό να συνδυαστούν με όργανα μέτρησης και ελέγχου άλλων φυσικοχημικών παραμέτρων όπως Ph, Redox, Αγωγιμότητα κ.α.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν τις συγκεκριμένες διατάξεις ιδανικές για εγκατάσταση σε δίκτυα πόσιμου νερού, δίκτυα ζεστού νερού, πισίνες, υδρομασάζ κ.α.

Διάταξη αυτόματης χλωρίωσης πισίνας με ηλεκτρόλυση άλατος.
Διάταξη Pool guard advanced. Aυτόματος έλεγχος και ρύθμιση παραμέτρων νερού πισίνας.
Διάταξη Pool guard advanced για πισίνα. Αυτόματη χλωρίωση και ρύθμιση Ph και θερμοκρασίας.